Printer Friendly Version U Ambasadi R. Srbije u Pekingu uručena visoka državna odlikovanja ambasadorima NR Kine Nj. E. g. Li Guobangu i Nj. E. g. Vei Đinghuu @ 17 May 2013 08:47 AM

(Peking, 21. april 2013) U Ambasadi R. Srbije u Pekingu 18. aprila 2013. godine je održana ceremonija svečanog uručenja odlikovanja ambasadorima NR Kine Nj. E. g. Li Guobangu i Nj. E. g. Vei Đinghuu, koji su tokom svoje karijere u više mandata boravili u R.Srbiji i svojim radom doprineli razvoju prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije Vera Mavrić, koja je boravila u radnoj poseti NR Kini, je u prisustvu oko 80 zvanica (predstavnici MIP-a NR Kine, KPK, profesora Univerziteta, privrednih predstavnika R.Srbije) i medija (Kineski radio internacional, Guanming daily, Global Times, Chinaworld, Home and Abroad New Press), uručila odlikovanim ambasadorima Ordene srpske zastave drugog stepena. Ordenima ih odlikovao predsednik R. Srbije Tomislav Nikolić za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i NR Kine.

Ceremoniju je otvorila Tatjana Panajotović Cvetković, otpravnik poslova a.i. Ambasade RS u Pekingu, a Vera Mavrić državni sekretar MSP-a je održala govor u kome je istakla značajan doprinos ambasadora Nj.E. Li Guobanga i Nj.E. g. Vei Đingha u razvoju prijateljskih odnosa između R. Srbije i NR Kine.

Nakon čitanja Ukaza predsednika Republike i uručenja odlikovanja, gostima su se obratili odlikovani ambasadori, koji su se zahvalili na ukazanoj časti i istakli timski rad i odličnu saradnju koji su ostvarili tokom svojih mandata u Republici Srbiji.