Printer Friendly Version У Амбасади Р. Србије у Пекингу уручена висока државна одликовања амбасадорима НР Кине Њ. Е. г. Ли Гуобангу и Њ. Е. г. Веи Ђингхуу @ 17 May 2013 08:42 AM

(Пекинг, 21. април 2013) У Амбасади Р. Србије у Пекингу 18. априла 2013. године је одржана церемонија свечаног уручења одликовања амбасадорима НР Кине Њ. Е. г. Ли Гуобангу и Њ. Е. г. Веи Ђингхуу, који су током своје каријере у више мандата боравили у Р.Србији и својим радом допринели развоју пријатељских односа између Републике Србије и Народне Републике Кине.

Државни секретар Министарства спољних послова Р. Србије Вера Маврић, која је боравила у радној посети НР Кини, је у присуству око 80 званица (представници МИП-а НР Кине, КПК, професора Универзитета, привредних представника Р.Србије) и медија (Кинески радио интернационал, Guanming daily, Global Times, Chinaworld, Home and Abroad New Press), уручила одликованим амбасадорима Ордене српске заставе другог степена. Орденима их одликовао председник Р. Србије Томислав Николић за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и НР Кине.

Церемонију је отворила Татјана Панајотовић Цветковић, отправник послова а.и. Амбасаде РС у Пекингу, а Вера Маврић државни секретар МСП-а је одржала говор у коме је истакла значајан допринос амбасадора Њ.Е. Ли Гуобанга и Њ.Е. г. Веи Ђингха у развоју пријатељских односа између Р. Србије и НР Кине.

Након читања Указа председника Републике и уручења одликовања, гостима су се обратили одликовани амбасадори, који су се захвалили на указаној части и истакли тимски рад и одличну сарадњу који су остварили током својих мандата у Републици Србији.