Printer Friendly Version Obeležavanja meseca Frankofonije u Kini @ 21 March 2013 07:15 AM

(Peking, mart 2013) U okviru tradicionalnog obeležavanja meseca Frankofonije u Kini, Ambasada Srbije u Pekingu je, kao i prethodnih godina, aktivno učestvovala u kulturnim i sportskim dešavanjima. Na Filmskom festivalu Frankofonije ove godine, Srbiju je predstavljao film „Montevideo“, koji je prikazan u četiri kineska grada (Sudžou, Šangaj, Peking i Nanđing). Projekcije u Pekingu (bioskopska sala u Ambasadi Poljske i pozorište Penghao) bile su odlično posećene od strane kineske publike, predstavnika dipkora i srpske dijaspore, a prisutne je pozdravila o.p.a.i. T. P. Cvetković.

U organizaciji Ambasade Francuske, Francuskog instituta u Kini i L'Equipe-a, 9. marta 2013. godine na fudbalskim terenima O’le u Pekingu održan je diplomatski fudbalski turnir, na kome je ekipa Ambasade Srbije zauzela 2. mesto u konkurenciji ekipa Austrije, Francuske, Bugarske, DR Kongo i Beneluksa.

Na internet forumu Ambasade Francuske pod nazivom „Kina i frankofonija“, među ostalim porukama šefova diplomatskih misija, objavljena je i poruka o.p.a.i. T. P. Cvetković, koju možete pogledati ovde.