Printer Friendly Version Обележавања месеца Франкофоније у Кини @ 21 March 2013 07:12 AM

(Пекинг, март 2013) У оквиру традиционалног обележавања месеца Франкофоније у Кини, Амбасада Србије у Пекингу је, као и претходних година, активно учествовала у културним и спортским дешавањима. На Филмском фестивалу Франкофоније ове године, Србију је представљао филм „Монтевидео“, који је приказан у четири кинеска града (Суџоу, Шангај, Пекинг и Нанђинг). Пројекције у Пекингу (биоскопска сала у Амбасади Пољске и позориште Пенгхао) биле су одлично посећене од стране кинеске публике, представника дипкора и српске дијаспоре, а присутне је поздравила о.п.а.i. Т. П. Цветковић.

У организацији Амбасаде Француске, Француског института у Кини и L'Equipe-a, 9. марта 2013. године на фудбалским теренима О’ле у Пекингу одржан је дипломатски фудбалски турнир, на коме је екипа Амбасаде Србије заузела 2. место у конкуренцији екипа Аустрије, Француске, Бугарске, ДР Конго и Бенелукса.

На интернет форуму Амбасаде Француске под називом „Кина и франкофонија“, међу осталим порукама шефова дипломатских мисија, објављена је и порука о.п.а.i. Т. П. Цветковић, коју можете погледати овде.