Printer Friendly Version Druge konzularne usluge @ 19 September 2012 10:10 AM

Izdavanje Sprovodnice za prenos posmrtnih ostataka (NR Kina)
1. Kopija važećeg pasoša ili nekog dokumenta sa slikom. Ako lice nema važeći pasoš R. Srbije neophodno je dostaviti dokaz o državljanstvu R. Srbije- Uverenje o državljanstvu i neki dokument sa fotografijom R. Srbije iako nije važeći (stari pasoš, LK, vozačka dozvola itd.)
2. Dokaz o smrti iz bolnice, ili potvrdu lokalne policije o smrti koji je prethodno preveden i overen u psotupku pune legalizacije radi primene u R. Srbiji. Bez ovog dokumenta nećete biti u mogućnosti da upišete činjenicu smrti u Srbiji.
3. Dozvola za prenos posmrtnih ostataka (Laissez passe/ Permit to Dispose of or Transport Human Remains) koju izdaje nadležna policija
4. Dokaz o ugovorenom transportu (tačan datum i vreme i avio prevoznik). Potvrda da lice ima rezervisano grobno mesto u Srbiji.
5. Konzularna takse, prema cenovniku.
Kada sakupite svu dokumentaciju možete se obratiti Ambasadi RS u Pekingu radi oudavanja Sprovodnice. Molimo vas da obavezno naznačite ko je podnosilac zahteva i u kakvom je srodstvu sa preminulim (brat, sestra, dete, unuk itd.).Prilikom dolaska u ambasadu neophodno da podnosilac zahteva ponese orginalna dokumenta na uvid kao i svoj lični dokumenat sa fotografijom.
U slučaju dodatnih pitanja molimo vas da kontaktirate Ambasadu.