| |     latinica | english  
Насловна
Виртуелни матичар за дијаспору

Канцеларија за сарадњу са дијаспором у Нишу, Регионална развојна агенција “ЈУГ“ и Управа за грађанска стања и опште послове Града Ниша покренули су сервис „Виртуелни матичар за дијаспору“ – једноставан, брз, ефикасан и услужан начин наручивања и плаћања докумената из иностранства, који, покренут из Ниша, по први пут у Србији доприноси јачању веза између дијаспоре и матице, односно српског расејања и локалних самоуправа.

Из било које тачке на свету, путем интернета је могуће наручити извод из матичне књиге рођених, извод из матичне књиге венчаних, извод из матичне књиге умрлих и књиге држављана. Изводи се достављају поштом на наведену адресу у року од 15 дана од датума плаћања Visa, Master или Maestro картицом.

Све информације у вези са сервисом „Виртуелни матичар за дијаспору“ се могу добити користећи контакт формулара на сајту Канцеларије за сарадњу са дијаспором www.dijasporanis.com (рок за одговор је 48 сати), или позивањем Градског позивног центра на +381 18 505 505 (радно време: од 7:30 до 20:00 сати, суботом од 7:30 до 14:00, UTC+01:00).

Линк сервиса „Виртуелни матичар за дијаспору“ је:

http://www.eservis.ni.rs/dijasporaweb/iface.aspx


Верзија за штампу
Дијаспора
Допунска школа на српском језику у Пекингу
Виртуелни матичар за дијаспору
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ
Сервис за брзе одговоре Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали